Böcker

Sagt om våra böcker

 

Anton och Super-A
Författaren har i sina böcker om Anton och Super-A hittat kärnan i svårigheterna. Med humor, värme och enkelhet hjälper hon barnen att utvecklas.

– En mamma

Anton och Super-A är bokserien som utvecklar barns förståelse för hur vardagen funkar. Här ryms bildstöd och en stor dos pedagogik och psykologi. Böckerna och övningsböckerna är översatta till flera språk och finns på boklistor och bokbord hos autismföreningar världen över. Anton och Super-A har till och med fått följa med till politikerveckan i Almedalen. Vardagsäventyren med de kreativa karaktärerna uppskattas av alla barn i förskolan på grund av deras rikliga interaktion under läsningen. Varje bok kan dessutom läsas i två svårighetsgrader beroende på barnens utvecklingsnivå.  Adrian und Super-AAdrien et Super-A Adrian and Super-A
Läs smakprov av Anton och Super-A ...

Inkluderingskompetens vid adhd autism
Viktig för både arbetsglädjen och lärandet i nuet och framtiden för det långsiktigt hållbara.
Bodil Jönsson, professor emerita

Inkluderingskompetens vid adhd & autism är en fackbok där beteendevetenskap, pedagogik och hjärnforskning omvandlats till hundratals handfasta tips. Pedagoger får ett helt smörgåsbord av tips och metoder för att få eleverna att lyckas i skolan och samtidigt öka studieron. Boken riktar sig framförallt till lärare, elevhälsa och rektorer, men längst bak hittar du som arbetar I en förskola, fritidshem eller LSS-verksamhet en handledning. Även många föräldrar och personal inom vården uppskattar bokens genomgång av de 50 nedsatta funktionerna och hur man på olika sätt kan kompensera för dessa och bemöta elever som utmanar.
Läs smakprov av Inkluderingskompetens vid adhd & autism ...

 

Kom vi gör om det

En fantastisk bok om hur man kan förändra tillvaron för alla i familjen, från bråk och konflikter till lugn ...
– Annica Kosner, leg. psykolog

Tänk om vi kunde göra om allt som gick fel?  Kom vi gör om det är den rosade självhjälpsboken i barnboksformat som fångar alla känslor som ibland dyker upp i varje familj. De sex vardagshistorierna bygger på tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Den riktar sig till alla familjer som ibland bråkar och som tillsammans vill göra det lättare att göra rätt.
Läs smakprov av Kom vi gör om det ...

 

Böckerna finns hos Adlibris, Bokus, Läromedia och BTJ. Du kan också köpa förmånliga bokpaket direkt från förlaget om du kikar i vår webbutik.