VARDAGSFÄRDIGHETER PÅ ETT LEKFULLT SÄTT

autism adhd barnböcker

”Dessa små lektioner i livskunskap är inspirerade av sociala berättelser och kompletterade med piktogram, vilket gör dem till utmärkta verktyg för att utveckla barn på olika nivåer.”
– Autismförbundet, Quebec i Kanada

VARDAGEN FÖRKLARAS …
Anton och Super-A visar hur vardagen funkar med hjälp av Tummen och hans kloka ramsor,  tåget Ralle Räls och hans bildstöd samt den påhittiga och impulsiva Lilla Trigga som symboliserar alla påfrestningar som finns i omgivningen runt barnet. Genom att följa de genomtänkta karaktärerna i olika vardagliga situationer får barnet samtidigt svar på många viktiga frågor i sitt liv: Hur påverkar det man själv gör någon annan? Varför måste man ibland fråga mamma om lov? Varför använder vi tvål ... och kan vi verkligen tycka olika om samma sak?!

Bokserien är anpassad till barn med autism och ADHD, men i Super-A får även andra barn en egen liten en superhjälte att känna igen sig i.

… MED EXTRA BILDSTÖD
Varje bok har 48 omsorgsfullt illustrerade sidor med bildstöd, och i slutet hittar du ytterligare pedagogiskt material på bokens tema. Läsningen kan anpassas till barnets ålder och språkliga eller motoriska förmågor.

STÄRKANDE ÖVNINGAR TILL
ÖVNINGSBÖCKERNA är skräddarsydda utifrån både styrkor och svårigheter hos barn med autism eller ADHD. De har teman som lämpar sig väl även för samtliga barn i förskolan eller särskolan. Låt motorik och språkfärdigheter avgöra hur barnet svarar på övningarna: Peka, rita eller ge tummen upp.

Böckerna

 • Del 1: Anton och Super-A vill baka och tycker olika (Smakprov)
 • Del 2: Anton och Super-A klär på sig och säger nix
 • Del 3: Anton och Super-A lägger sig och åker raket

autism adhd övningarÖvningsböckerna

 • NYFIKNA bakar & gillar
 • NYFIKNA tvättar händerna & väntar(Smakprov)
 • SMARTA bakar & gillar
 • SMARTA tvättar händerna & väntar

NYFIKNA är avsedd för barn från tre år och uppåt. SMARTA passar barn som klarar flervalssituationer. Klicka på bilden för en förstoring.

Vad andra sagt om boken

Anton och Super-A har  fått fem av fem stjärnor från amerikanska Readers' Favorite. Se vad andra tycker eller lämna gärna en egen recension på boktipset.se!

”Tio tummar upp!”
– 4-årig flicka

”Denna bok är varken bra eller dålig. Den är SUPER-bra!”
– 9-årig autistisk flicka

”En kul bok som tar itu med vardagen på ett lekfullt sätt. Hela inlärningskonceptet har hanterats på ett unikt sätt. Strategierna är enkla och väldigt lätta att förstå.” – Readers' Favorite (5 stjärnor av 5)

”Jag fullkomligt älskar din bokidé! Tack för att du skriver för barn med autism och ADHD.” – Moster till autistisk pojke

”Gullig och lärorik!” – Redaktör

Vardagsfärdigheter & piktogram

Piktogrammen i Anton och Super-A presenteras av det tålmodiga tåget Ralle Räls. (Klipp ut hans piktogram som finns i slutet av böckerna och övningsböcker. Piktogrammen kan även laddas ner gratis från http://sclera.be/). Dessa vardagsfärdigheter har piktogram i böckerna:

 • Baka.
 • Tvätta händerna.
 • Klä sig.
 • Lägga sig.
 • Borsta tänderna

Super-a:s superkrafter

Supe-A:s har precis som många barn med autism flera superkrafter som supersyn, superhörsel, superkänsel och ett superminne, och så kan hon flyga. Snabbt.

KÖP BÖCKERNA

AdlibrisCDON
Läromedia (skolor) | BTJ (bibliotek)
 Direkt från förlaget

Hård bindning
48 sidor, illustrationer i färg
med bildstöd (piktogram)

Nästan halva priset

BESTÄLL ANTON OCH SUPER-A direkt från förlaget i vår webbutik. Bokpaket skickar vi ut några gånger i månaden mot förskottsbetalning för privatpersoner och med faktura till skolor och andra organisationer.

SUGEN PÅ ETT ANNAT SPRÅK?

Böckerna finns dessutom på engelska, franska och tyska.