Integritetspolicy

Vilka vi är

På förlaget Be My Rails Publishing är vi måna om att dina personuppgifter inte används i annat syfte än det du gett samtycke till eller vad som är nödvändigt för att uppfylla företagets skyldigheter. Vår hemsidas webbplatsadress är: http://www.bemyrails.com.
Denna policy gäller även bloggen https://vilseiklassen.wordpress.com/
Ansvarig för personuppgifter på både hemsidan, bloggen och förlagets epost är Linda Jensen, linda.jensen@bemyrails.com

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på hemsidan eller bloggen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till hemsidan eller bloggen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till en webbplats kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär & beställning på utskriven lista vid events

När du fyller i ett kontaktformulär för att beställa en produkt eller föreläsning skickas mejlas informationen till förlagets epost. Ditt mejl sparas för att kunna följa upp beställningen eller svara på dina frågor. Din adress och mobilnummer används i vissa fall för att beställa frakten adresserad till dig. I övrigt lämna inga personuppgifter till tredje part. Nödvändiga personuppgifter för att genomföra samtliga köp av en produkt eller föreläsning hanteras även i vårt faktureringssystem. Samma hantering gäller om du skrivit upp dina kontaktuppgifter för en bokbeställning eller annat under en föreläsning. Vid en offertförfrågan används personuppgifterna för att kunna lämna en offert.

Nyhetsmejl

Du har möjlighet att anmäla din mejladress för att prenumerera på nya blogginlägg. Denna mejladress lagras lagras för att kunna skicka ut blogginläggen via mejl till dig. Mejladressen förmedlas dessutom vidare i den notifiering om en ny prenumeration som skickas vid registrering via e-post till Linda Jensen. Din mejladress används i dagsläget enbart för att skicka nya blogginlägg. Eventuellt kan mejladressen i framtiden vid något enstaka tillfälle komma att användas för att upplysa om en nyutgiven bok från förlaget som du skulle kunna vara intresserad av. Du kan när du vill själv avsluta prenumerationen på nyhetsmejlet.

Din mejladress från nyhetsmejlen lämnas aldrig vidare till tredje part för marknadsföring eller annan avsikt än att rent tekniskt administrera nyhetsmejlens utskick.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys & WordPress.com Stats

Vi analyserar inte trafik eller annan målgruppsdata utöver den generella besöksstatistik som alltid finns via WordPress och som specificeras nedan. Den synliga statistiken kan förlaget aldrig koppla till någon enskild besökare.

Data Used: IP address, WordPress.com user ID (if logged in), WordPress.com username (if logged in), user agent, visiting URL, referring URL, timestamp of event, browser language, country code. Important: The site owner does not have access to any of this information via this feature. For example, a site owner can see that a specific post has 285 views, but he/she cannot see which specific users/accounts viewed that post. Stats logs — containing visitor IP addresses and WordPress.com usernames (if available) — are retained by Automattic for 28 days and are used for the sole purpose of powering this feature.

Activity Tracked: Post and page views, video plays (if videos are hosted by WordPress.com), outbound link clicks, referring URLs and search engine terms, and country. When this module is enabled, Jetpack also tracks performance on each page load that includes the Javascript file used for tracking stats. This is exclusively for aggregate performance tracking across Jetpack sites in order to make sure that our plugin and code is not causing performance issues. This includes the tracking of page load times and resource loading duration (image files, Javascript files, CSS files, etc.). The site owner has the ability to force this feature to honor DNT settings of visitors. By default, DNT is currently not honored.

Betalningar via PayPal

Om du genomför köp via PayPals betalhanteringssystem så gäller nedan.

Data Used: Transaction amount, transaction currency code, product title, product price, product ID, order quantity, PayPal payer ID, and PayPal transaction ID.
Activity Tracked: The PayPal payer ID, transaction ID, and HTTP referrer are sent with a payment completion tracking event that is attached to the site owner.
Data Synced: PayPal transaction ID, PayPal transaction status, PayPal product ID, quantity, price, customer email address, currency, and payment button CTA text.
Because payments are processed by PayPal, we recommend reviewing its privacy policy.

Webbutiken med WooCommerce tjänster

Om du handlar något i webbplatsernas webbutik så gäller nedan.

Data Used: For payments with PayPal or Stripe: purchase total, currency, billing information. For taxes: the value of goods in the cart, value of shipping, destination address. For checkout rates: destination address, purchased product IDs, dimensions, weight, and quantities. For shipping labels: customer’s name, address as well as the dimensions, weight, and quantities of purchased products.
Data Synced: For payments, we send the purchase total, currency and customer’s billing information to the respective payment processor. Please see the respective third party’s privacy policy (Stripe’s Privacy Policy and PayPal’s Privacy Policy) for more details. For automated taxes we send the value of goods in the cart, the value of shipping, and the destination address to TaxJar. Please see TaxJar’s Privacy Policy for details about how they handle this information. For checkout rates we send the destination ZIP/postal code and purchased product dimensions, weight and quantities to USPS or Canada Post, depending on the service used. For shipping labels we send the customer’s name, address as well as the dimensions, weight, and quantities of purchased products to EasyPost. We also store the purchased shipping labels on our server to make it easy to reprint them and handle support requests.

 

Vilka vi delar dina data med

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Mejl som på ett eller annat sätt skickas till förlaget lagras på mejlservern och förlagets mejlklient utan tidsgräns för att underlätta eventuell framtida kommunikation.

Vilka rättigheter du har över dina data

Du har när som helst rätt att begära tillgång till, rättelser eller radering av dina personuppgifter eller begränsa deras behandling. Du kan även återkalla samtycke till behandling av dina personuppgifter och har rätt att klaga till Datainspektionen, som är tillsynsmöjlighet. Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig på webbplatserna eller mejlservern/klienten. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Kontaktinformation

Linda Jensen, linda.jensen@bemyrails.com

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Be My Rails hanterar personuppgifter i enlighet med EUs dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation – GDPR). GDPR slår fast att varje personuppgiftsbehandling ska ske enligt följande principer:

  • Laglighet
  • Ändamålsbegränsning
  • Uppgiftsminimering
  • Korrekthet
  • Lagringsminimering
  • Integritet och konfidentialitet

Vi samlar enbart in de personuppgifter vi behöver för att kunna erbjuda de produkter och tjänster du önskar eller för att hantera kommentarer och din användning av våra webbplatser. Förlaget använder inte dina personuppgifterna för något annat syfte än vad som beskrivits ovan. Mejlservern finns på den miljövänliga webhotellet Greengeeks. Lokala mejlklienter samt fakturerings-, offert- och övriga administrationssystem finns på enheter med skyddad behörighet i form av lösenord eller fingeravtryck.

Köp något av våra prisvärda bokpaket. Halva priset mot övriga internetbokhandeln – bara här hos förlaget! Avvisa